COACHING

Er zijn momenten in het leven dat het even niet lekker gaat. Als je er zelf niet uitkomt, kun je hier terecht voor begeleiding om jezelf weer in harmonie te brengen.

Ophelderen van beperkende patronen

Mijn coaching is gericht op het ophelderen van beperkende patronen en het leren werken met je eigen onbewuste overtuigingen en attitudes zodat je jezelf op een constructieve manier kunt begeleiden en tot bloei brengen.

De moeilijkheden die we als volwassene tegenkomen, zijn een weerspiegeling van de moeilijkheden die we als kind hebben ervaren. We hebben ons leren beschermen tegen deze pijnlijke situaties met patronen die we vaak als volwassene nog steeds – in subtielere vorm – gebruiken.

Meestal zijn we ons daar niet van bewust. Omdat de oude patronen (die horen bij het kind dat we vroeger waren) niet meer passen bij wie we nu zijn, leidt het tot allerlei spanningen in ons leven. Het liefst verdrukken we deze spanningen, maar het bewustworden en erkennen van onze moeilijkheden is de eerste stap naar bevrijding ervan.

De meest voorkomende klachten

- Stress- en spanningsklachten en aanverwante problemen
- Angstklachten en -problemen
- Gebrek aan zelfvertrouwen en diepgaande onzekerheid
- Gevoelens van depressiviteit en neerslachtigheid
- Relatieproblemen
- Problemen op het werk of in andere sferen
- Opvoedkundige problemen en overige ouder-kind problemen
- Niet lekker in je vel zitten
- Niet goed bij je gevoelens en emoties kunnen
- Slaapproblemen
- Futloosheid en weinig energie

Wat je mag verwachten

- Vrijwel onmiddellijke vermindering van spanning, angst en onzekerheid
- Ontspanning, oprechtheid en natuurlijkheid in je relaties
- Meer zelfvertrouwen
- Het afnemen of verdwijnen van psychosomatische klachten
- Een helder begrip van de werking van het onbewuste deel in jezelf en hoe je het kunt veranderen
- Plezier en dankbaarheid

Het onbewuste deel van de geest

Al onze patronen worden geregeld door het onbewuste deel van de geest: het geheel aan herinneringen, attitudes, overtuigingen en gewoontes die we gedurende ons leven hebben opgeslagen. Wil je af van moeilijke situaties dan zul je met het onbewuste moeten samenwerken om de werkelijke oorzaak weg te nemen. Dat is de angst voor de pijnlijke herinnering.

Je zult snel merken hoeveel van wat je denkt en doet gebaseerd is op herinneringen uit het verleden, een tijd die er simpelweg niet meer is. Het besef dat alleen nu – dit steeds veranderende moment – écht is en herinneringen slechts fantasie zijn, maakt het makkelijker om ernaar te kijken en het los te laten. Als het geloof in fantasie ophoudt, valt de hypnose van het onbewuste vanzelf weg, ontspant je lichaam en verschijnt de harmonie van het moment. De vermogens en kwaliteiten die je als volwassene van nature al hebt, zoals helderheid, kracht, compassie, wijsheid en rust, komen dan beschikbaar.

Stoppen met vluchten

We beginnen met een ontdekkingstocht naar jouw angsten en verlangens, je attitudes, patronen en strategieën. Ik stimuleer je je moeilijkheden te onderzoeken en er niet meer van te vluchten. Het feit dat je al tijden rondloopt met hetzelfde thema, betekent dat je onbewuste nog steeds gelooft dat een traumatische gebeurtenis in het verleden je nog steeds overkomt.

Meestal zijn we ons daar niet van bewust. Omdat de oude patronen (die horen bij het kind dat we vroeger waren) niet meer passen bij wie we nu zijn, leidt het tot allerlei spanningen in ons leven. Het liefst verdrukken we deze spanningen, maar het bewustworden en erkennen van onze moeilijkheden is de eerste stap naar bevrijding ervan.

Wat anderen aan de coaching hebben gehad

Intakegesprek

Je kunt me bellen of mailen voor een intakegesprek. Daarin bespreken we wat je dwars zit en hoe ik je zal begeleiden. De sessies geven inzicht in de diepere oorzaken van je problemen en je krijgt technieken om jezelf te begeleiden. Elke sessie geeft vrijwel onmiddellijke vermindering van spanning, angst en onzekerheid. In de laatste sessie evalueren we je ontwikkeling.

De kosten zijn € 90,- per sessie (zakelijk tarief: € 180,-). Het intakegesprek kost € 45,- (zakelijk tarief: € 90,-). Sessies vinden plaats in Rotterdam.